15-8-2023 Lake tahoe
Meeks resort
15-8-23
Toen ik vanmorgen de sleutel van het huisje ging inleveren bij de receptie kreeg ik de vraag of we het koud gehad hadden. Omdat we zo plotseling verschenen waren hadden ze vergeten om dekens op het bed te leggen. Wij waren erachter gekomen toen we rond 22.30 uur naar bed wilden. Gelukkig hadden we slaapzakken bij ons en was het probleem zo opgelost. Richard had nog pannenkoeken gebakken en na de afwas gedaan te hebben was het de hoogste tijd om te gaan. We blijven het vroeg opstaan er in houden. We hadden een heerlijk verblijf hier in dit schattige huisje gehad. De tijd heeft hier echt stil gestaan. Het enige wat nog ontbrak was Lassie.
We tankten de auto vol en gingen op weg naar Lake Tahoe. Hier zeggen ze Tao. Zonder de h en de oe. Als wij het zeggen zoals het geschreven staat schieten ze hier in de lach. Richard wilde me een pad laten zien dat Juul en hij vorig jaar gelopen hadden. Hier zouden we een keertje kunnen wandelen. Het was uiteraard weer zo’n karrenpad en op een gegeven moment zijn we maar omgedraaid. Wel een erg mooie omgeving met veel bloemen in de meadows (bergweiden) en bomen. Bij een ander weggetje moesten we een permit hebben anders kregen we een boete van $93,-. We zouden we bij het informatiecenter navragen hoe dat zat.
Omdat we nog geen nieuwe koffer hadden en het vandaag dinsdag was reden we eerst naar de Ross. We kwamen onderweg Meeks Resort tegen en vroegen aan de beheerder of er internet was. Hij bevestigde dat. Mooi dan hoeven we dat niet te kopen. Mijn kaart loopt namelijk binnenkort af en Richard zit al dagen zonder internet. Bij de Ross hadden we 4g en belden we met de kids. Daarna gingen we een koffer uitzoeken en uiteraard konden de niet wegkomen zonder wat kleding. Fenna wilde graag ene Levis broek en Richard en zij hebben dezelfde maat. Per ongeluk was ze daar laatst achter gekomen toen een broek van Rich in haar kast beland was. Omdat ze niet zeker was van de maat vroeg ze of Rich de broek even aan wilde trekken. En omdat een vrouwenbroek toch iets anders is dan een mannenbroek kon heel de Ross haar horen schaterlachen toen Richard de broek ging showen. Ze zei: pap moet wel heel veel van mij houden dat hij dit voor me doet. Zeker weten, het is maar dat je het weet.
Het was intussen 15.00 uur en we gingen inkopen doen voor het avondeten. We kochten wat groente, fruit, rijst, flesje wijn en een biertje. Richard wilde een curry maken en we hadden nu een keuken dus wat hield hem tegen? 60 dollar lichter stonden we weer buiten. Her valt niet mee om hier gezond te eten. Groenten en fruit zijn hier niet te betalen. We deelden bij de Taco Bell een box voor 5 dollar met redelijk gezond eten. Hier zaten vijf producten in en we hadden meer dan genoeg. Voor vijf dollar eten en kook je zelf betaal je je scheel. Niet eerlijk.
Het was intussen flink gaan regenen en de natuur was er blij mee. Wij ook want ineens waren de toeristen verdwenen en hadden we de weg voor onszelf. Helaas was het informationcenter gesloten en konden we niet vragen hoe het zat met die permit voor die weg. Dan doen we dat morgen maar. Bij Meeks Resort kregen we zo de sleutel mee zonder iets te laten zien. Er gaat hier veel op basis van vertrouwen. We moesten alles uit de auto halen want er waren beren. We mochten de auto ook niet op slot doen want de beren konden een autodeur zo openen. Maakte je je auto wel op slot dan braken ze in en had je veel schade. Helaas deed het internet het niet en dat was echt balen. Weer geen verhalen uploaden en Richard die niets kon opzoeken. Hij had er flink de ju in. Toen ik naar de receptie ging was die al dicht, 17.15 uur. En dat voor zo’n groot park (huisjes en camping). Ik trof een mevrouw die flink aan het klagen was over het resort, huisjes waren niet goed, park slecht onderhouden, geen internet….. Over ons huisje gaan we niet klagen. Het is een houten huisje met een keukentje en een badkamertje. Simpel, oud maar het voldoet prima. En het mooiste is dat we een uitzicht op Lake Tahoe hebben van heb ik jou daar. We zitten op 20 meter van het lake. Na het eten liepen we over het strand, heerlijk met de voeten in het water. Een mooie zonsondergang erbij, echt genieten.
Enjoy